The Project: A second story extension at the rear of the house overlooking pool and reserve.

Client Wanted: The client wanted a second story extension at the rear of the house overlooking the pool and reserve beyond. The new art studio room needed to maximise the use of light and allow easy access to other areas of the home. The room was designed for everyday art and craft space which could also service as extra living space when family visit.

Our Solution: The studio sits above an existing bbq / entertaining area at the rear of the home that the client wanted to retain. A Balcony from this extension overlooks the pool with external access stairs to the bbq area below as well as internal stairs. Timber flooring, new aluminium windows to the sides and sliding glass timber doors to the rear of the extension.

The Result: A spacious and light new studio space rests above the existing bbq / entertaining area. Sliding glass timber doors access the rear balcony overlooking the pool and reserve beyond. External stairs from the balcony lead down to the bbq area below plus internal stairs connect the upper and lower floors. The existing home roof fits into the new studio extension and this has allowed the client the use of the cavity space as an additional storage area.

Categories: 
Full Home Renovations